#12 Regie in de klas – Gert Verbrugghen

Iedereen die wel eens een dag voor de klas heeft doorgebracht zal beamen dat de sfeer in die klas voor een belangrijke mate bepaalt hoe en of er geleerd wordt. Niet alleen het leren of ontwikkelen in die klas is zo afhankelijk van het klassenmanagement van de man/vrouw voor de klas, maar ook het welbevinden van zowel de leerlingen als de leraren staat hiermee in verband. Gert Verbrugghen vertaalde het boek ‘Running the Room’ van Tom Bennett naar het Nederlands om juist hier handvatten voor aan te bieden die je kan gebruiken in je klas en in je school.

Hoe creëer je samen die veilige en voorspelbare omgeving voor álle kinderen in je klas je school? Welke rol spelen het proactief werken en aloude routines hier in? Een antwoord op die vragen vind je terug in deze tutorial en mocht je nog verder willen lezen, zie onderstaand verwijzingen naar literatuur.

0:00
/
naam: "Boek: Running the Room – Tom Bennett" naam: "Boek: Regie in de klas – Tom Bennett (vertaald door Gert Verbrugghen)" naam: "Boek: Teach Like a Champion 3.0 – Doug Lemov" naam: "Video: Tight transitions" url: "https://youtu.be/o2KOnHRPd5g" naam: "Blog: De kracht van hoge verwachtingen" url: "https://bestedfourchildren.home.blog/2020/05/22/hoge-verwachtingen/" naam: "Interview: David Didau en Martin Robinson met Tom Bennett over Running the Room" url: "https://www.youtube.com/watch?v=kKCBjUz3Hpc"
Gebundelde content