#15 De Kindertelefoon: Gesprekstechnieken – Lionne Hietberg & Dominique Bekke


Een leerling met emotionele problemen, gescheiden ouders of pestsituaties in de klas… Praten en naar elkaar luisteren helpt, maar hoe doe je dat? Welke vragen stel je en hoe maak je écht contact?

De Kindertelefoon voert 1.000 tot 1.500 gesprekken per dag en is dé expert in het praten met kinderen. Met behulp van bewezen gesprekstechnieken helpen we kinderen in het vergroten van hun (zelf)inzicht en versterken van hun mentale weerbaarheid. Deze kennis delen we graag met jou en al jouw collega's uit het primair onderwijs. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste inzichten over praten met kinderen? Ga naar: www.kindertelefoon.nl/onderwijs

Dominique Bekke en Lionne Hietberg coachen en trainen vrijwilligers in gespreksvoering bij de Kindertelefoon. In deze tutorial geven ze je praktische handvaten aan de hand van herkenbare situaties uit het onderwijs.

De Kindertelefoon is al meer dan 40 jaar dé plek in Nederland waar kinderen gratis en vertrouwelijk kunnen praten over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken in hun eigen omgeving. Van verliefdheid tot verwaarlozing en alles daar tussenin. Onze vrijwilligers staan iedere dag tussen 11.00 en 21.00 uur klaar om kinderen een luisterend oor te bieden via de telefoon en chat. Omdat we kinderen op jonge leeftijd al willen helpen in het voeren van gesprekken en te vertrouwen op hun eigen kracht, delen we onze kennis over praten met kinderen met het primair onderwijs.

0:00
/
naam: "Meer informatie over De Kindertelefoon? Kijk op kindertelefoon.nl!" url: "https://kindertelefoon.nl" naam: "Over De Kindertelefoon en onze onderzoeken" url: "https://www.kindertelefoon.nl/informatie-voor-volwassenen" naam: "Video voor kinderen" url: "https://www.youtube.com/watch?v=o6nSRpbuxvs" naam: "De coachende leraar" url: "https://centrumpedagogischcontact.nl/product/de-coachende-leraar/" naam: "Oplossingsgericht aan het werk met kinderen en jongeren - PICA" url: "https://www.uitgeverijpica.nl/titels/onderwijs/begeleiding-ondersteuning/oplossingsgericht-aan-het-werk-met-kinderen-en-jongeren-pica" naam: "Video over geweldloze communicatie" url: "https://www.youtube.com/watch?v=LSGfqyhleUA" naam: "Korte uitleg over oplossingsgericht werken in het algemeen van Frederike Bannink" url: "https://www.youtube.com/watch?v=bhbApmoGfqE"
Gebundelde content